
Made2Go: doradztwo dla branży gastronomicznej - implementacja Dyrektywy SUP
Interseroh Polska

Made2Go to usługa edukacyjno-doradcza dla branży gastronomicznej.
Usługa ma przygotować właścicieli i menedżerów lokali gastronomicznych, kawiarni, restauracji, barów, food trucków na zmiany związane z implementacją w Polsce Dyrektywy Single Use Plastics.
Pierwsza odsłona usługi to ebook „SUP-er gastro. Twój lokal bez jednorazowego plastiku” dostępny bezpłatnie po wypełnieniu formularza na stronie Made2go.
Publikacja w przystępnej formie i na przykładach prezentuje:
- nowe regulacje związane z Dyrektywą SUP,
- korzystne rozwiązania w zakresie pakowania dań na wynos,
- informacje o edukacji ekologicznej klientów,
- praktyki w zakresie zrównoważonego rozwoju w gastronomii.
Korzystając z usługi Made2Go, przedsiębiorcy:
- przygotują się do nadchodzących zmian z wyprzedzeniem,
- otrzymują konkretne propozycje rozwiązań pojawiających się problemów,
- poznają zrównoważone rozwiązania pomagające usprawnić działanie gastro biznesu.
W ramach projektu przedsiębiorcy mogą też dzielić się dobrymi praktykami w zakresie opakowań w branży gastronomicznej. Przepisy na mądre ekodziałanie w restauracji, barze, kawiarni, food trucku można zgłaszać pod tym linkiem.
Patronami eBooka są magazyn Restaurant Management oraz TooGoodToGo.

Interseroh Polska
Interseroh działa w duchu #ZeroWasteSolutions – dbamy o #RozwiązaniaBezMarnowania w zakresie gospodarki odpadami, recyklingu, doradztwa środowiskowego i edukacji. Wprowadzamy u klientów innowacyjne rozwiązania, które ograniczają marnowanie surowców i minimalizują niekorzystny wpływ na środowisko: od optymalizacji procesów odzysku i recyklingu surowców, poprzez fachowe audyty i warsztaty, po technologie ułatwiające wdrożenie zmian w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym. Realizujemy badania jakościowe i ilościowe na temat zrównoważonego rozwoju, dzielimy się doświadczeniem i wiedzą podczas webinariów i konferencji branżowych. [ Strona internetowa ]