Robots
Cookies

Ustawienia cookies

Strona Teraz Środowisko wykorzystuje cookies. Część z nich jest niezbędna do funkcjonowania strony. Inne służą poprawianiu jakości naszych usług.
Więcej  ›
04.08.2025 04 sierpnia 2025
Mając za sobą 10 lat tworzenia autorskich treści o ochronie środowiska, Teraz-Środowisko szuka nabywcy. W celu uzyskania wszelkich informacji prosimy o kontakt z administracją strony.

Skórka niedostateczną barierą przed pestycydami

Polski badacz sprawdzi skórki 20 gatunków owoców i warzyw, aby ustalić, które zatrzymują szkodliwe substancje, a które przepuszczają je do środka. Do badań wybrano najczęściej spożywane produkty.

   Powrót       05 września 2016       Zrównoważony rozwój   
Ten przedmiot nie jest już dostępny

Polecamy inne artykuły o podobnej tematyce:

Bezpieczeństwo żywnościowe na ołtarzu geopolityki? Rolnictwo a umowa UE – Mercosur (16 grudnia 2024)Znakowanie środowiskowe produktów spożywczych: Planet-Score i Eco-Score (31 października 2024)Dziś Wielki Dzień Pszczół (08 sierpnia 2024)Wezbranie legislacyjne w kwestii jakości wód (21 czerwca 2024)Za dużo pszczół w polskich miastach. Korporacyjny beewashing kwitnie (20 maja 2024)
©Teraz Środowisko - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikacja tekstów, zdjęć, infografik i innych elementów strony bez zgody Wydawcy są zabronione.
▲  Do góry strony