Robots
Cookies

Ustawienia cookies

Strona Teraz Środowisko wykorzystuje cookies. Część z nich jest niezbędna do funkcjonowania strony. Inne służą poprawianiu jakości naszych usług.
Więcej  ›
21.08.2025 21 sierpnia 2025
Mając za sobą 10 lat tworzenia autorskich treści o ochronie środowiska, Teraz-Środowisko szuka nabywcy. W celu uzyskania wszelkich informacji prosimy o kontakt z administracją strony.

Marnowanie żywności to problem etyczny, środowiskowy i ekonomiczny

Marnowanie żywności to problem etyczny, środowiskowy i ekonomiczny, który osiągnął skalę globalną. Każdy z nas może się przyczynić do jego zmniejszenia, m.in. planując zakupy, właściwie przechowując żywność i dzieląc się nią z potrzebującymi.

   Powrót       24 grudnia 2018       Zrównoważony rozwój   
Ten przedmiot nie jest już dostępny

Polecamy inne artykuły o podobnej tematyce:

Naprawa i ponowne użycie z pierwszeństwem przed recyklingiem. Raport o GOZ (29 stycznia 2025)Definicja „marnowania żywności” powinna być zgodna z ideą GOZ (28 listopada 2024)Czy można odzyskać zmarnowaną żywność? REFOOD odpowiada: TAK! (08 listopada 2024)Nowe instrumenty w walce z marnowaniem żywności. Jest projekt zmiany ustawy (04 października 2024)Marnujemy za dużo żywności. Mamy narzędzia, by temu zapobiec (16 lipca 2024)
©Teraz Środowisko - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikacja tekstów, zdjęć, infografik i innych elementów strony bez zgody Wydawcy są zabronione.
▲  Do góry strony