Robots
Cookies

Ustawienia cookies

Strona Teraz Środowisko wykorzystuje cookies. Część z nich jest niezbędna do funkcjonowania strony. Inne służą poprawianiu jakości naszych usług.
Więcej  ›
06.10.2025 06 października 2025
Mając za sobą 10 lat tworzenia autorskich treści o ochronie środowiska, Teraz-Środowisko szuka nabywcy. W celu uzyskania wszelkich informacji prosimy o kontakt z administracją strony.

Ochrona środowiska i produkcja biogazu w sektorze hodowli zwierząt wśród tematów wrześniowej konferencji

   Powrót       29 czerwca 2018       Zrównoważony rozwój   

W Instytucie Technologiczno-Przyrodniczym w Falentach, Oddział Warszawa, ul. Rakowiecka 32, w dniach 25-26 września 2018 r., odbędzie się XXIV Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. „Problemy intensyfikacji produkcji zwierzęcej z uwzględnieniem ochrony środowiska, standardów UE i produkcji energii alternatywnej, w tym biogazu”.

Główne problemy naukowe konferencji:

  • procesy technologiczne w produkcji zwierzęcej z zachowaniem dobrostanu zwierząt, określenie przyszłościowych prac w zakresie dostosowania standardów technologicznych chowu zwierząt i elementów infrastruktury do aktualnych wymagań Unii Europejskiej i ochrony środowiska,
  • rozwój technologii zapewniających właściwe warunki dla zwierząt, jak również bezpieczeństwo pracy,
  • rozwój budownictwa inwentarskiego, niskoemisyjnego i niskoenergetycznego stanowiącego element infrastruktury w nowoczesnej zabudowie wsi,
  • metody zakwaszania gnojowicy jako działanie ograniczające emisję amoniaku,
  • pozyskanie biogazu z nawozu naturalnego i produkcji roślinnej, w tym jego zagospodarowanie oraz metody zagospodarowania pozostałości pofermentacyjnej.

Więcej informacji na temat Konferencji (warunki uczestnictwa, karty zgłoszenia, ważne terminy) można uzyskać pod adresem: www.itp.edu.pl/index.php?id=ko20180925&b=nauka&c=konferencje.

Źróło: ITP

Polecamy inne artykuły o podobnej tematyce:

Finansowanie, technologia i wola polityczna sprzyjają walce o klimat. Dołączają do niej także konsumenci (13 lutego 2025)Plastikowe opakowania żywności dominują w europejskich marketach. 40 proc. z nich można usunąć lub zastąpić (23 stycznia 2025)Jeść mniej mięsa. Argumenty środowiskowe i zdrowotne (22 stycznia 2025)Znakowanie środowiskowe produktów spożywczych: Planet-Score i Eco-Score (31 października 2024)Eksperckie seminarium. Jak redukować ślad węglowy w sektorze mleczarskim? (11 września 2024)
©Teraz Środowisko - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikacja tekstów, zdjęć, infografik i innych elementów strony bez zgody Wydawcy są zabronione.
▲  Do góry strony